Zakynthos

Το Νησί της Ζακύνθου

Το Νησί της Ζακύνθου

Όπως και στο παρελθόν τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου επαινέθηκαν από ταξιδιώτες και ποιητές εξαιτίας της πλούσιας Βλάστης και του ωραίου τοπίου.Ακόμα και οι ενετοί ξακουστοί για τα ταξίδια τους ανά τον κόσμο, είχαν κατακτήσει την Ζάκυνθο για εκατοντάδες χρόνια αποκαλώντας το νησί «Φιόρο του Λεβάντε» Δηλαδή λουλούδι της Ανατολής.

Σήμερα το νησί έχει καθιερώσει την φήμη αυτή στο διεθνές τουρισμό χάρη στις παραλίες του και την ομορφιά του.Σε σχέση με τον Αριθμό των τουριστών έρχεται δεύτερη μετά την Κέρκυρα.

Η Ζάκυνθος προσφέρει πολλά περισσότερα από τις περίφημες παραλίες τον ήλιο το γαλάζιο της θάλασσας. Η γοητεία του νησιού στην δεξιά πλευρά του που έχει απέναντι την Πελοπόννησο και δημιουργεί μια αντίθεση. Οι γόνιμες πεδιάδες και οι λόφοι στα Ανατολικά προσκαλούν κάθε επισκέπτη σε ένα κήπο σαν αυτό της ΕΔΕΜ και σε χωριά περιτριγυρισμένα από ελαιώνες ,φρουτόδεντρα και αμπέλια. Από την άλλη στην πόλη υπάρχει  λαμπερή Ζωή και η Χώρα προσφέρει τα πάντα και καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.

Στις ανατολικές παραλίες του σκοπού καθώς και ο κόλπος του Λαγανά βρίσκεις τις καλύτερες αμμουδιές του Ιονίου με καλό τουρισμό που αναπτύχθηκε την δεκαετία του 80.

Το Τσιλιβί, το Αργάσι, ο Πλάνος,η Αλυκές Και άλλα μέρη δεν λείπουν από τους καταλόγους κάθε διεθνή τουριστικού γραφείου.

Στην Υψηλή περίοδο όλα αυτά τα μέρη γεμίζουν από τουρίστές. Ευτυχώς υπάρχουν τόσες πολλές παραλίες και έτσι αποφεύγεται ο συνωστισμός σε αυτές.

Σε αντίθεση με τις παραλίες στα ορεινά δυτικά και βόρεια της Ζακύνθου υπάρχουν περιοχές που δεν είναι και τόσο φημισμένες. Η ψηλότερη κορυφή του βραχίονα είναι 756μ .Η λευκή πλευρά του βουτά κατακόρυφα 200 μ μέσα στην βαθιά θάλασσα και οι πιο γνωστοί βράχοι είναι οι εκπληκτικοί βράχοι του ναυαγίου. Εδώ τα κύματα έχουν σκάψει τους βράχους και σχεδόν σαν καλλιτεχνική δημιουργία σχημάτισαν περίφημες σπηλιές. Μπορεί κανείς να τις εξερευνήσει μεταφερόμενος  μα βάρκα και να θαυμάσει τους φανταστικούς χρωματισμούς που ακτινοβολούν από το φως.

Εάν είναι χόμπι σας οι καταδύσεις εδώ θα βρείτε έναν αληθινό παράδεισο με συνοδούς που θα σας συντροφεύουν συνεχεία στο ταξίδι σας.

Εάν ενδιαφέρεστε για την οικολογία, η Ζάκυνθος είναι κατάλληλη για την σπάνια θαλάσσια χελώνα  CARETTA-CARETTA .Κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες από αυτά τα ερπετόμορφα  ζουν στις θάλασσες μας. Το βράδυ τα θηλυκά βγαίνουν στην ξηρά φτιάχνουν φωλιές και θάβουν στην άμμο τα αβγά τους .Είναι γεγονός ότι ο αυξανόμενος τουρισμός αποτελεί απειλή για αυτά. Ελπίζουμε το θαλάσσιο πάρκο έχει διαμορφώσει κανονισμούς για την προστασία αυτών των ζώων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *